La UPF apareix en dues noves disciplines i millora la seva posició en set en el QS World University Rankings by Subject 2019

En l’edició 2019 del Rànquing QS per disciplines (QS World University Rankings by Subject 2019) que es va fer públic el 27 de febrer del 2019, la UPF apareix en quinze disciplines, i respecte a l’edició anterior, millora o es manté en onze i en suma dues de noves. Destaca en Economia i Econometria i en Lingüística, en què la Universitat està inclosa dins les cent primeres posicions (franja 51-100).

Les quinze disciplines en què apareix la UPF estan repartides entre quatre dels cinc àmbits que valora la classificació (tots excepte el de Ciències Naturals): Ciències Socials i Management (posició 97 de la UPF), Arts i Humanitats (213), Ciències de la Vida i Medicina (369) i Enginyeria i Tecnologia (401-450).

escala mundial, les institucions que ocupen la primera posició en els cinc àmbits del rànquing són les universitats d’Oxford (Art i Humanitats), Massachusetts Institute of Technology (Enginyeria i Tecnologia i Ciències Naturals) i Harvard (Ciències de la Vida i Medicina i Ciències Socials i Management).

Posició de les quinze disciplines amb representació de la Universitat

Dues de les quinze disciplines del rànquing que inclouen la UPF representen una novetat respecte a l’edició anterior: Filosofia, en la qual es troba en la franja 151-200, i Enginyeria elèctrica i Electrònica, en la franja 351-400.

Entre les que disciplines en què ja puntuava l’any 2018, ha millorat en set: Comptabilitat i FinancesDretSociologia, i Política i Estudis internacionals (totes quatre passen de la franja 151-200 a la 101-150); Empresarials i Estudis de Management (passa de la 201-250 a la 151-200) i Medicina i Ciències Biològiques (passen de la 301-350 a la 251-300).

Les disciplines en què manté posicions són quatre (Lingüística, franja 51-100; Llengües Modernes, 101-150; Art i Disseny, 151-200; i Matemàtiques, 351-400. Finalment, Economia i Econometria, segueix dins de les 100 primeres posicions (franja 51-100) tot i que baixa respecte a l’edició anterior, en què ocupava la posició 38. L’altra disciplina que retrocedeix, però que continua en el Top 150, és Comunicació i Estudis de Mitjans, que passa de la franja 51-100 a la 101-150.

Abast i metodologia del rànquing

El QS World University Rankings per Disciplines, publicat per QS Quacquarelli Symonds des de l’any 2011, ofereix una visió extensiva de l’ensenyament superior d’arreu del món, amb més de 1.200 universitats de 78 paÏsos, i analitza 48 matèries.

Quant a la metodologia utilitzada, QS facilita informació sobre les universitats més ben valorades i més influents en cada matèria. Amb aquesta finalitat, utilitza tres indicadors ja presents en el rànquing global que publica cada tardor: una enquesta de reputació acadèmica, una enquesta de reputació de l’ocupador i les citacions que reben les publicacions de cada professor.

Font: UPF

UPF

També et pot interessar

  • La Universitat Pompeu Fabra ha estat escollida, per setè any consecutiu, com la millor universitat d'Espanya, segons l'U-Ranking, elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut València d'Investigacions Econòmiques (IVIE), a partir de l'activitat docent, la investigació, la innovació i el...

  • En el marc de l'aprovació del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement el Departament d’Empresa i Coneixement impulsa un procés participatiu per comptar amb tothom per construir una estratègia compartida que ens faci avançar cap a una economia i una societat basades en el coneixement. L...

  • Els dies 6, 7 i 8 de maig de 2020 tindrà lloc a Barcelona el VI Congrés Internacional EDO 2020 organitzat per l'Equip de Desenvolupament Organitzacional de la Universitat Autònoma de Barcelona conjuntament amb Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de la Generalitat de Catalunya i l...

  • La Universitat Rovira i Virgili organitza del 7 al 10 d'octubre unes jornades de reflexió sobre l’emergència climàtica i la transició energètica. L’objectiu és implicar els agents socials, tècnics i acadèmics en un debat al voltant dels principals reptes que ens planteja el canvi climàtic. Per això...