La UPC i la URV seleccionades com a exemples d’integració de la recerca i la innovació responsables

El projecte europeu HEIRRI ha fet pública la HEIRRI database, una base de dades que compila 23 casos exemplars relacionats amb la recerca i innovació responsables (RRI) i l’aprenentatge de la RRI en institucions d’educació superior. Entre ells destaquen casos promoguts per dues universitats catalanes; per una banda, el ‘Programa Aprenentatge Servei’ de la Universitat Rovira i Virgili i, per l’altra, ‘Caminant la ciutat, interaccions socials en l’aprenentatge a través del medi urbà’, desenvolupat des de la Universitat Politècnica de Catalunya.

La base de dades està disponible en accés obert al blog del projecte i inclou altres projectes europeus, programes i cursos amb diferents enfocaments pedagògics, un document de política de recerca i un informe; tots ells seleccionats com a exemples inspiradors per a la integració del concepte de Recerca i Innovació responsables (RRI) a les carreres universitàries de ciència i tecnologia.

Altres iniciatives que formen part d’aquesta base de dades són el FOSTER project (Facilitate Open Science Training for European Research), l’EnRRICH project (Enhancing Responsible Research and Innovation through Curricula in Higher Education), recursos d’aprenentatge ‘Enginyers, Tecnologia i Societat’ (University of Western Australia), l’assignatura “Ethics in Life Sciences” (Vrije Universiteit Amsterdam) o la Canadian Community-University Research Alliances (CURA).

L’ACUP forma part del consorci del projecte, juntament amb 5 institucions europees més, liderant la internacionalització i comunicació del mateix.

Si vols seguir el desenvolupament del projecte HEIRRI, consulta regularment el blog www.heirri.eu i fes-te’n seguidor a les xarxes socials: Facebook, Twitter, LinkedIn.

 

Imatges
La UPC i la URV seleccionades com a exemples d’integració de la recerca i la innovació responsables