Impuls de les universitats públiques catalanes a la sostenibilitat

Les universitats publiques catalanes han reactivat l’activitat de coordinació que ja havien portat a terme fa uns anys en l’àmbit de sostenibilitat, i ho han formalitzat mitjançant un grup de treball de l’ACUP. Els membres d’aquest grup de treball es comprometen amb les tres vessants de la paraula sostenibilitat: l’ambiental, l’econòmica i la social.

El grup de treball de sostenibilitat ha començat a posar en comú els temes d’interès en cada universitat, ha realitzat un curs de comunicació ambiental que permeti disposar de millor eines per fer arribar els missatges de sensibilització a la comunitat universitària, i ha definit un projecte de treball per als propers dos anys sobre reducció i eliminació de plàstics d’un sol ús en l’entorn universitari.

Davant del repte urgent d'adoptar un model de producció i consum responsable i sostenible, les universitats inicien així un treball conjunt per implantar una estratègia de reducció dels plàstics en els nostres edificis i campus, tot proposant mesures en l'àmbit de la contractació, incentius i solucions concretes per a la substitució de productes i campanyes d’informació i sensibilització. L'objectiu és assolir resultats quantificables amb impacte en les nostres comunitats i a l'entorn.

sostenibilitat

També et pot interessar