Francesc Xavier Grau nou secretari d'Universitats i Recerca

Francesc Xavier Grau, rector de la URV entre 2006 i 2014, és el nou responsable de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, segons ha aprovat el Govern aquest 3 de juliol. Aquesta secretaria general depèn del Departament d’Empresa i Coneixement i té les funcions de planificar i executar les polítiques en matèria d’universitats i recerca, dirigir la consolidació del sistema universitari català a l’espai europeu d’educació superior i vetllar pel foment de la recerca i la innovació a Catalunya i per la seva projecció internacional, entre d’altres.

Grau substitueix en el càrrec Arcadi Navarro. Tindrà sota el seu comandament la Direcció General d’Universitats, la Direcció General de Recerca, la Secretaria General del Consell Interuniversitari de Catalunya, l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) i l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR).

Francesc Xavier Grau Vidal, doctor en Química Industrial, és professor de Mecànica de Fluids al Departament d’Enginyeria Mecànica a la URV. És el director de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement i ocupa també el càrrec de vicepresident primer de la Xarxa Vives d’Universitats, des de febrer de 2016.

Mentre va ser rector de la URV, va ocupar els càrrecs de president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) entre 2011 i 2013, membre de la Comissió Permanent (2010-2014) i primer vicepresident (2013-2014) de la Conferència de Rectors d’Universitat (CRUE). També ha estat director acadèmic de la Global University Network for Innovation (GUNI) entre 2014 i 2016.

Imatges
Grau