Es presenta SPEET, un projecte per determinar i categoritzar els diferents perfils d’estudiants a les enginyeries d’Europa

El proper dimecres 25 d'abril se celebrarà a Casa Convalescència (Sant Antoni Maria Claret, 171, Barcelona) la jornada de presentació del projecte SPEET finançat per la Comissió Europea sota l'Erasmus+. El projecte, que impulsa la Universitat Autònoma de Barcelona a Catalunya amb partners arreu de la UE, té per objectiu determinar i categoritzar els diferents perfils d’estudiants a les enginyeries d’Europa. Això permetrà, entre altres coses, saber quins acabaran a temps, quins abandonaran i quins trigaran més temps gairebé des de l'inici dels seus estudis. D'aquesta manera es podran pensar i proposar accions per millorar els seus resultats.

El projecte en aquests moments està preparat per presentar uns primers resultats i explicar l'eina per a realitzar aquestes categoritzacions d'estudiants i oferir-la a d'altres institucions i centres, no només d'enginyeries. En la jornada (10-14h) Elena Gabarra de l’Oficina de Projectes Internacionals (OPI) de la UAB exposarà les Accions ERASMUS+ KA2 Strategic Partnerships; R. Vilanova del departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes de la UAB explicarà SPEET: Perfilació automàtica d’estudiants i predicció d’abandonament; José López Vicario del departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes, UAB i Miguel Ángel Prada de la Escuela de Ingenierías de la Universitat de León donaran a conèixer els Plantejaments i primers anàlisis d’SPEET.

A més d’una taula rodona, la jornada també inclourà una ponència a càrrec del president de d'AQU Catalunya, Josep Joan Moreso, sobre l'èxit i l'abandonament dels estudis universitaris a Catalunya.

Trobareu més informació i el formulari de registre aquí.

Imatges