El curs 2019-2020 del sistema universitari català s’ha posat en marxa a la UPF

La Universitat Pompeu Fabra va acollir, el 6 de setembre, al migdia, a l’auditori del campus de la Ciutadella, l'acte d'inauguració oficial del curs acadèmic 2019-2020 del sistema universitari català, que engloba les dotze universitats de Catalunya.

L’acte acadèmic, presidit per Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, va comptar amb la presència d'Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement del Govern; Joan Subirats, tinent d'alcalde de l'Àrea de Cultura, Educació i Ciència de l'Ajuntament de Barcelona; Jaume Casals, rector de la UPF i Montserrat Vendrell, presidenta del Consell Social de la UPF.

També van ser-hi presents Francesc Xavier Grau, secretari d’Universitats i Recerca; Lluís Baulenas, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), els rectors i rectores de les diverses universitats catalanes, i altres càrrecs de l’administració de Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

L’acte va iniciar-se amb la projecció d’un vídeo de Fede Serramalera sobre l’obra de la seva mare, Leticia Feduchi, autora de l’obra inaugural del curs 2019-2020.

Després d’una benvinguda i salutació de Jaume Casals, rector de la UPF, es va procedir a la projecció de la videomemòria del curs 2018-2019 de la Universitat, que va tenir com a fil conductor la commemoració del V centenari de la mort de Leonardo Da Vinci (1519-2019). La videomemòria va incloure un repàs de les principals fites assolides en els àmbits de la comunitat, la recerca, la docència, l’entorn i la projecció, la internacionalització, el finançament i el campus, el compromís social i la UPF del futur.

La lliçó inaugural va anar a càrrer de Nuria Oliver, enginyera de Telecomunicacions, doctora en Intel·ligència Artificial per l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i acadèmica a la Reial Acadèmia d'Enginyeria, i que ahir, 5 de setembre, va ser guardonada a Dublín amb el premi Data Scientist de l’any, per la Big Data Value Association (BDVA), sota el títol “Hacia una inteligencia artificial por y para la sociedad”.

Lliçó íntegra en pdf (16 pàgs.)

Vídeo sencer de la lliçó (30:51 min)

Font: UPF

Imatges
Oliver