15.000 tesis doctorals en xarxa!

El divendres 25 d’octubre d’enguany a l’Institut d’Estudis Catalans s’ha celebrat que el repositori ‘Tesis Doctorals en Xarxa (TDX)' en contingui 15.000. Durant l’acte, el president de l’ACUP i rector de la UAB, Ferran Sancho ha destacat que “el potencial investigador de les universitats i la voluntat de difusió dels resultats de la recerca universitària catalana queda reflectida en el gran volum de tesis doctorals dipositades al portal TdX”. En la seva opinió això “és una mostra de la internacionalització de la recerca que es fa des de Catalunya”.

A continuació Antoni González Senmartí, president del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya, ha fet un repàs de la història del CBUC i de l'origen del portal ‘Tesis Doctorals en Xarxa’. González ha remarcat que el TDX dóna una visibilitat excepcional al treball de les universitats i també ha posat l'accent en què cal que les empreses i l'administració valorin més el títol de doctor.

Finalment, el professor Joan Manuel del Pozo, ex-conseller d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya, ha pronunciat la conferència ‘Una reflexió sobre la recerca universitària’. En la qual ha destacat la clara posició capdavantera de Catalunya en qualitat científica, captació de recursos i impacte de la recerca respecte Espanya, Europa i el món. Del Pozo ha dit, però, que “malauradament, a Catalunya la inversió en recerca i desenvolupament respecte el PIB, està per sota de la mitjana europea i que el percentatge de la recerca privada és dels menors de tota la UE”. Per últim, l’exconseller ha llençat el missatge de la importància de mantenir i estimular els investigadors joves, un punt clau pel futur de la recerca científica del país.

Adjunt trobareu el document 'Dades de reflexió sobre la nostra recerca universitària'

Imatges