Sortir de la crisi amb el lideratge universitari

Aquest dimecres, 17 de novembre, s’ha celebrat a la Universitat Politècnica de Catalunya, Barcelona, la primera de les tres conferències anuals del projecte europeu European Drivers for a Regional Innovation Platform (EU-DRIVERS) coordinat per ESMU-DEAN i del que l’ACUP és soci. La conferència “Universitats liderant la innovació regional: noves associacions en temps de crisi econòmic”, va reunir líders acadèmics d’universitats europees i actors clau de governs locals i del sector industrial per a discutir noves estratègies per que les universitats i les seves facultats interactuïn amb els governs regionals. La finalitat de la conferencia era aportar informació actualitzada sobre els desenvolupaments en les polítiques d’innovació  i la seva implementació a nivell Europeu i regional.

En aquest sentit es va presentar l’informe “Using the Economic Crisis as an Opportunity for Engaging Universities in Regional Development” que recull, entre altres temes, les darreres polítiques europees d’innovació, i destaca algunes recomanacions per a que associacions entre universitats, empreses i el sector públic tinguin èxit. A la conferència es van exposar les polítiques de la Comissió Europea per a l’estimulació de la innovació entre els estats membres i en relació a les universitats, els resultats dels estudis de la OCDE sobre innovació i el rol de les universitats en el desenvolupament regional, i, finalment, es van presentar alguns estudis de cas com el de la regió de Rotterdam i la Universitat Rovira i Virgili en la seva relació amb el territori.

La cooperació entre universitats, empreses i el sector públic és particularment important en els temps actuals de crisi on les universitats tenen un rol molt important en la formació del capital humà i en la seva contribució al desenvolupament regional. Posteriorment s’ha celebrat el segon seminari de formació pels projectes pilot vinculats al projecte EU-DRIVERS.

També et pot interessar