Nou cicle de conferències per inspirar la recerca davant els reptes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Els Campus Sectorials de la Universitat de Girona, en col·laboració amb la xarxa GUNi (Global University Network for innovation), organitzen un cicle de conferències amb ponents locals i internacionals a l’entorn dels disset ODS establerts per les Nacions Unides.

L’esdeveniment tindrà lloc en format virtual entre el 15 i 25 de març.

La Universitat de Girona (UdG) impulsarà, del 15 al 25 de març, un esdeveniment amb vocació internacional obert a la ciutadania per inspirar canvis i aportar solucions davant els reptes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). “Innovation for SDGs - Inspirational tools towards sustainability challenges” és el títol del cicle de conferències en què experts locals i internacionals de renom reflexionaran sobre la necessitat d’establir un diàleg entre ciència i societat per assolir els ODS l’any 2030.

L’any 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va establir disset objectius en una crida urgent a l’acció per aconseguir un món més sostenible. El mateix any, la UdG va posar en marxa el programa de Campus Sectorials amb l’objectiu de dinamitzar els ecosistemes d’innovació i facilitar la relació de la universitat amb empreses, entitats i ciutadania en general, en 10 àmbits diferents: salut, cohesió social, turisme, patrimoni, compòsits, aigua, alimentació, comunicació, robòtica i innovació industrial.

En aquest marc, els Campus Sectorials de la UdG coordinen aquest gran cicle de conferències, un esdeveniment amb mirada internacional per connectar la recerca de la institució amb les necessitats de l’entorn, sota la perspectiva dels ODS. The Global University Network for innovation (GUNi) col·labora amb l'organització de la iniciativa, que comptarà amb experts de prestigi com la directora del Centre de Política Ambiental de l’Institut de Medi Ambient de Finlàndia, Eeva Furman, o el representant de l’Oficina Europea de la Xarxa de Desenvolupament Sostenible, Eric Mulholland.

Els ponents oferiran una visió introductòria que es complementarà amb converses sobre aspectes transversals, on s’exposaran noves maneres de treballar i es presentaran casos d’estudi específics (15, 17 i 19 de març). A continuació, sempre en format virtual, els conferenciants compartiran les seves idees a l’entorn de la desigualtat social en l’àmbit de la salut (22 de març), la gestió de l’aigua a l’entorn urbà (23 de març), el turisme regeneratiu com a model de respecte socio-ambiental (24 de març), la conservació de la natura a través de l’ús de la robòtica (24 de març), i la millora de la sostenibilitat en la producció alimentària (25 de març). En aquestes converses es presentaran experiències de projectes que tenen lloc en entorns propers (Cerdanya i Barcelona), europeus (Suïssa, Finlàndia, França, Sèrbia, Àustria, Bèlgica, Alemanya, Regne Unit i Suècia) i internacionals (Estats Units i Japó).

Per la UdG, la sostenibilitat és un repte primordial i un dels seus principals valors, com ho demostra la bona classificació assolida any rere any en el rànquing internacional THE Impact. Amb aquest cicle de conferències, la institució segueix apostant pel seu compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible per tal de contribuir, col·lectivament, als aspectes ambientals, econòmics i socials de la sostenibilitat, incloent aquells derivats de reptes com ara l’emergència climàtica, la pobresa, la salut per a tothom, i el consum responsable, entre d’altres.

Pel caràcter internacional de l’acte, totes les ponències es faran en llengua anglesa. El programa detallat està penjat al web de l’esdeveniment, i la inscripció gratuïta es pot fer a través d’aquest enllaç.

 

També et pot interessar

  • La Setmana de la Sostenibilitat i la Salut de la UdL és fruit de la consciència creixent cap al nostre entorn: la Universitat com a centre formador d’estudis superiors, és una entitat clau que ha d’actuar com a exemple per a la resta de la societat mitjançant la recerca de solucions a la manca de...

  • #100tífiques significa que un centenar de dones científiques (màsters, estudiants de doctorat, investigadors postdoctorals i líders de grups, personal científic, directives) tant del sector públic com del privat presentaran xerrades a escoles de tot Catalunya l’11 de febrer de 2020, Dia de les dones...

  • La International Network for Quality Assurance Agencies in Higher Education (INQAAHE) és una associació internacional que agrupa més de 300 organitzacions que treballen per l'assegurament de la qualitat de l'educació superior, la major part agències de qualitat. INQAAHE ha optat establir-se a...

  • Per tercer any consecutiu, se celebra a Catalunya l’esdeveniment de divulgació de la Nit Europea de la Recerca, que té lloc avui 27 de novembre i demà 28 de novembre 2020. Més de 50 entitats científiques de totes les províncies organitzen xerrades, tallers, jocs, experiments i moltes altres...