L'ACUP s'uneix a l'aliança CHARM European University

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) s'ha unit recentment com a associate partner a l'aliança CHARM European University, liderada per la Universitat de Barcelona (UB).

La CHARM-EU (Challenge-driven, Accessible, Research-Based and Mobile European University) és una universitat europea accessible, mòbil, basada en la recerca i enfocada als reptes. És la iniciativa conjunta de cinc universitats centrades en la recerca: la Universitat de Barcelona, el Trinity College de Dublín, la Universitat d’Utrecht, la Universitat Eötvös Loránd de Budapest i la Universitat de Montpeller. Es va crear per convertir-se en un exemple mundial de model de bones pràctiques per augmentar la qualitat, la competitivitat internacional i l’atractiu del panorama de l’educació superior europea. La CHARM-EU treballa per crear model universitari innovador capaç d’adoptar els canvis necessaris per fer front als reptes de la societat, eliminant les fronteres i vinculant les solucions locals amb les globals.

La missió de CHARM-EU, signada per totes les universitats de l’aliança, ressalta que es vol apoderar els estudiants perquè es converteixin en «ciutadans europeus» capaços d’aportar solucions als desafiaments globals, la majoria relacionats amb els ODS. Per això, al llarg del projecte s'està configurant una oferta acadèmica que a llarg termini abastarà tot l’espectre de programes universitaris fonamentada en els valors europeus de llibertat, autonomia i respecte als drets humans.

Entre els trets diferencials, destaca el poder que es dóna als estudiants per configurar el seu currículum i triar els mòduls d’aprenentatge en funció dels seus interessos i de les necessitats socials a què vulguin respondre. Aquests mòduls es cursen en diverses de les cinc universitats que componen la xarxa, presencialment i en línia, i es caracteritzen per utilitzar estratègies d’aprenentatge innovadores i digitalment intensives.

Més informació: www.charm-eu.eu

Imatges
charmeu