Cal fer una aposta contundent en els pròxims cinc anys per consolidar Barcelona com a Capital Universitària Mundial

  • La Conferència Mundial d'Educació Superior de la UNESCO es celebra cada 10 anys. Enguany surt de París per primera vegada i l'acollim a Barcelona.
  • La UNESCO va confiar en ACUP/GUNi per fer possible aquest esdeveniment a casa nostra.

 

Els mitjans digitals de l'Ajuntament de Barcelona han entrevistat al Secretari Excutiu de l'ACUP i Director de la xarxa GUNI, en Josep Maria Vilalta. S'ha parlat  amb ell de l'estat de les Universitats Públiques Catalanes i de la Conferència d'Educació superior de la UNESCO que es durà a terme del 18 al 20 de maig a Barcelona.

Però a l'entrevista es reflexiona també sobre altres temes que impacten en les uiversitats, com ara les desigualtats de gènere, les sortides professionals dels egressats, el vincle del sistema universitari amb altres models d'educació, o l'educació al llarg de la vida.

Josep M. Vilalta

 

La publicació també assenyala què passarà després de la Conferència, on la UNESCO vol aprovar un full de ruta amb objectius i estratègies de futur en l'educació, que estigui aliniat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030. 

 

Si voleu llegir l'entrevista sencera, podeu seguir aquest vincle: “Aspirem a ser referents internacionals en matèria universitària

 

 

Imatges
Barcelona Ciència [A fons]