Projecte TeRRIFICA - Territorial RRI Fostering Innovative Climate Action

TeRRIFICA té com a objectiu principal influir des de la ciutadania en les polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic mitjançant un seguit d’accions de recerca i innovació responsables (RRI) i la co-creació de coneixement entre actors rellevants de sis regions pilot europees.

TeRRIFICA (Territorial RRI Fostering Innovative Climate Action / Recerca i Innovació Responsables al territori promovent acció climàtica innovadora) és un projecte europeu, aprovat en la convocatòria Science with and for Society (SwafS) i finançat en el marc del programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea.

Entre els seus objectius, destaquem que el projecte pretén:

  1. Involucrar la ciutadania en els processos d’establiment de l’agenda actual en relació al canvi climàtic
  2. Desenvolupar, testejar i avaluar accions concretes (pilots), enfocats a la mitigació i l’adaptació al canvi climàtic
  3. Promoure la RRI i incloure-la en els contextos regionals
  4. Implementar projectes de co-creació dins les regions pilot del projecte, incloent-hi metodologies de co-creació
  5. Desenvolupar plans d’acció, o accions de resposta, centrades en la mitigació i l’adaptació als problemes del canvi climàtic, i que promouran cert canvi institucional i de governança

El projecte, executat des del gener 2019 fins el desembre 2022, està coordinat per la science shop Wila Bonn (Bonn, Alemanya), i compta amb la participació d’un consorci transdisciplinari format per tres institucions de recerca, tres entitats sense ànim de lucre, una associació pública d’universitats i una institució pública per a la promoció de la ciència: Rhine-Waal University (Kleve, Alemanya), University of Vechta (Vechta, Alemanya), Education for Sustainable Development Association (Minsk, Bielorrússia), Associació Catalana d’Universitats Públiques (Barcelona, Espanya), Sciences Citoyennes (París, França), Adam Mickiewicz University (Poznan, Polònia) i Center for the Promotion of Science (Belgrad, Sèrbia).

L'ACUP/GUNi lidera el WP de comunicació i disseminació del projecte i coordina, juntament amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i en Quim Brugué, com a expert en metodologies participatives, les activitats que conformen el pilot del projecte al territori metropolità de Barcelona.

Per a més informació, consulteu el web www.terrifica.eu i les xarxes socials @TeRRIFICA_, TeRRIFICA.eu i grup TeRRIFICA Community of Practice - Territorial RRI fostering Innovative Climate Action a LinkedIn.

TeRRIFICA