Projecte IHES - Internacionalització de l’Educació Superior per a la Societat

Internacionalització de l’Educació Superior per a la Societat / Internationalisation in Higher Education for Society (IHES) és un projecte europeu del programa Erasmus + a través del qual la Universitat introdueix la internacionalització al seu compromís social amb el territori i obre les activitats d'internacionalització al món local, inclosos tots els àmbits de la universitat com l'educació, la recerca, i també l'àmbit de l’extensió universitària. 

Amb la voluntat que la internacionalització no només se centri en el personal i en els estudiants de la Universitat, la URV i la Palacký University Olomouc, de la República Txeca, implementaran un seguit d'activitats activitats, cadascuna al seu àmbit territorial, i comptaran amb altres organitzacions sòcies en el marc del projecte. 

Així, es crearan el Catalunya IHES Lab i l’Olomouc IHES Lab, que serviran per testejar les activitats. És per això que el personal de l’Oficina de Compromís Social, l’Oficina de l’Estudiant de la URV i el Centre Internacional han dissenyat, amb l'ajut del curs, un seguit d'activitats que inclouen el component d’internacionalització i el component social i que s’oferiran a la societat durant el curs 2021-22. Un cop fetes, se n’avaluarà l’impacte i es tornaran a oferir durant els següents cursos.

Els resultats esperats del projecte són la publicació d’un informe sobre bones pràctiques d’Internacionalització de l’Educació Superior per a la Societat a Europa; un informe sobre el concepte, la implementació i els resultats dels laboratoris regionals IHES a Catalunya i a la regió d’Olomouc; una guia per implementar IHES; el desenvolupament d’un model regional d’implementació d’IHES i la creació d’una xarxa d’organitzacions IHES.

La Palacký University Olomouc és la universitat coordinadora del projecte que també integren la Universitat Rovira i Virgili; la Generalitat de Catalunya amb la Secretaria d’Universitats i Recerca; SGroup Universities in Europe, l’Associació de Cooperació Acadèmica; la Plataforma d’Aprenentatge Permanent a Bèlgica; el Global Impact Institute, i la regió d’Olomouc a la República Txeca.

L’ Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) hi participa com a associate partner.

Per a més informació, consulteu el web www.ihes.upol.cz i les xarxes socials del projecte @IHES_tweets i IHES project a LinkedIn

IHES