Projecte DECODE - European Deans Council for Designing Sustainability Impact Roadmaps

El projecte DECODE pretén fomentar la institucionalització del desenvolupament sostenible (DS) a les facultats i departaments universitaris.

DECODE és un projecte Erasmus + KA203 - Cooperation for Innovation and the exchange of good practices, Strategic partnerships for higher education - de 3 anys de durada, que finalitarà l'agost de 2023. Té com a principal objectiu fomentar la institucionalització del desenvolupament sostenible (DS) a les facultats i departaments universitaris, una qüestió ineludible per fer front als reptes que tenim com a societat.

Amb aquesta finalitat, el projecte:

  • Pretén facilitar la identificació i la comprensió dels reptes i oportunitats clau en la integració del DS a nivell de facultat i departament a través d’un estudi/mapatge de l’estat de la qüestió (incloses entrevistes a representants de tota Europa i un recull de literatura).
  • Vol crear una "comunitat” de degans/es i altres representants d’unitat acadèmica, la “Deans Council and Platform”, que fomenti la interacció, la col·laboració i l’aprenentatge entre iguals.
  • Disseccionarà la complexa tasca de la integració del DS amb un “DECODE Toolkit”: un conjunt d’instruments i bones pràctiques per donar suport al canvi sistèmic a les facultats i departaments.
  • Fomentarà habilitats necessàries entre els degans i deganes per integrar el DS com a pedra angular “DECODE Impact Pathways and Impact Roadmaps Framework”.
  • Crearà un programa de formació, el “DECODE Empowerment Programme for Impact Roadmap Design”, dirigit a dotar als degans i deganes i altres representants de coneixements, habilitats i eines adequades per dissenyar un full de ruta d’impacte específic a la facultat o departament.

Els partners del projecte són l’ACEEU, la Università degli Studi di Napoli Federico II, la Universiteit Twente, la Rigas Tehniska Universitate i l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP).

Des d'ACUP coordinem la comunicació i disseminació del projecte, així com el programa de formació “DECODE Empowerment Programme for Impact Roadmap Design”.

Més informació al web www.decode-council.org i a les xarxes socials @DECODEproject_  i Decode-Sustainability-Project LinkedIn

 Projecte DECODE - European Deans Council for Designing Sustainability Impact Roadmaps)

També et pot interessar

  • El projecte DECODE ha posat en marxa el Consell Europeu de Degans per al Desenvolupament Sostenible, en un esdeveniment de llançament celebrat en línia el passat 3 de novembre de 2021. El Consell DECODE té com a objectiu donar suport a una comunitat de degans europeus i altres caps d’unitats...

  • El projecte DECODE posarà en marxa el Consell Europeu de Degans per al Desenvolupament Sostenible el 3 de novembre de 2021, en un esdeveniment organitzat en línia a les 15:00h (CET). El Consell DECODE té com a objectiu donar suport a una comunitat de degans europeus i altres caps d’unitats...

  • Els dies 20 i 21 de juny, el consorci DECODE es va reunir a Riga, Letònia, per a la primera reunió presencial. L'equip d'ACUP va assistir a la reunió com a líders de la comunicació del projecte i del darrer paquet de treball que s'executarà en els pròxims mesos. A causa de la pandèmia, aquest...
  • Ja podeu consultar l'informe final amb els resultats del primer Hackató #UniversitatRefugi que va tenir lloc el 8 de juny organitzat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS) amb la col·laboració de l'ACUP, l’entitat Chapter#2 i el suport de l’Ajuntament de Barcelona. La iniciativa partia d’un repte...