Cicle 'Sentit i valor de les humanitats al segle XXI'

El cicle organitzat pel Palau Macaya de ”la Caixa” sota la coordinació de l'ACUP i la direcció científica del Prof. Emèrit i síndic de la Universitat de Girona Joan Manuel del Pozo

Aquest cicle es proposà generar un espai de reflexió i intercanvi d’idees sobre els reptes que la societat ha d’enfrontar al segle XXI i el paper que les humanitats tenen en aquests desafiaments, amb un èmfasi destacat en el debat sobre les humanitats en el sistema educatiu en totes les seves etapes.

Per tal de fer extensiu aquest debat a tots els agents socials, es van celebrar una sèrie de seminaris en els quals es van convidar a professionals de diferents perfils i filiacions que van reflexionar i extreure conclusions a partir d’una ponència inicial al voltant de la temàtica del cicle. Fruit d’aquest treball reflexiu d’aquests espais es van organitzar trobades públiques per traslladar aquest debat també a al ciutadania.

El dossier resultant d’aquest cicle ja està disponible per a la seva consulta digital. Al dossier publicat es poden consultar les reflexions i conclusions sorgides de les diferents conferències i seminaris que van conformar el cicle de debats i que van servir per analitzar les humanitats i el seu paper per millorar la formació, les pràctiques vitals de les persones del segle XXI i l’impuls d’una societat més responsable i democràtica.

SentitHumanitats1
SentitHumanitats4
SentitHumanitats2
SentitHumanitats3

En aquest canvi d'època, les humanitats ens poden ajudar a repensar-nos i valorar-nos com a humans?