Curs obert a Twitter sobre accés obert (open access)

L’objectiu d’aquest curs és difondre conceptes i nocions bàsiques sobre l’accés obert (open access), amb un llenguatge senzill i divulgatiu, proporcionant una visió panoràmica de bones pràctiques, iniciatives, estàndards i eines per a publicar, difondre i preservar tant les publicacions com les dades generades en el marc d’una recerca: una iniciativa oberta, especialment adreçada a investigadors i estudiants de doctorat, màster i postgrau, i també a totes les persones que hi tinguin interès. Aquesta formació es farà en format micro-MOOC, mitjançant Twitter; tindrà una durada de cinc dies –del 23 al 27 d’octubre– i s’impartirà cada dia a les 12 h per @moocmicro i amb l’etiqueta #OAMOOC.

Els continguts del micro-MOOC es difondran diàriament durant aproximadament mitja hora amb unes vint piulades. Cada dia es tractarà d’un tema diferent amb articles, imatges i vídeos, entre altres recursos. Com que serà anunciat per Twitter, es recomana que seguiu el compte @moocmicro. Hi haurà la possibilitat de fer-hi comentaris esmentant aquest compte i incloent-hi #OAMOOC. Un cop acabat el curs, els continguts quedaran recollits a Storify: l’enllaç serà compartit al mateix compte de Twitter.

Aquest micro-MOOC s’ha coordinat des de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) –en el marc de la Setmana de l’Accés Obert i del cicle UOC R&I Meeting Days–, amb el suport per a l’elaboració dels continguts de la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la Universitat Jaume I. També hi col·laboren el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), l’Associació Europea d’Universitats (European University Association, EUA), la Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche (LIBER) i SPARC Europe.

Imatges
open