Montserrat Guàrdia i Güell

Presidenta del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya

Enginyera de Telecomunicacions (UPC), Màster en Gestió, amb més de 20 anys d'experiència en càrrecs executius en multinacionals dirigint projectes estratègics de transformació operacional i de llançament de nous negocis en els sectors de consultoria i sistemes d'informació, en el del petroli i el gas, y en la banca i les assegurances.

És co-fundadora & CEO de Big Onion, des d'on impulsa el treball en equip, col·laboratiu, per al desenvolupament de models d'economia digital que doten d'alta rellevància a l'ètica desenvolupant els conceptes d'humanisme digital o tecnologia humanista, disrupció digital i ecosistemes. creatius.

Presidenta de la Quantum Blockchain Alliance, Membre del Consell Assessor de l’ “Observatori d'Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya (OEIAC)”, cofundadora de la Fundació ELLIS Alicante, membre de consells assessors i de WeRock Capital i cofundadora de la Associació Covidwarriors. Ha estat co-fundadora i Vicepresidenta del consorci Alastria, on actualmente hi exerceix de Directora General.

Especialista en l'estratègia per a la creació d'ecosistemes i la gestió de projectes innovadors a gran escala de base en tecnologies de la informació i la telecomunicació d'última generació (Blockchain i la seva convergència amb IA & IoT), construint ponts entre Start-Ups i Multinacionals, ha liderat equips multidisciplinaris i multiculturals vivint, i adoptant la riquesa cultural de diferents països a Europa, Amèrica del Sud, Amèrica del Nord, Japó, Sud-Corea, Sud-àfrica, Índia, Malàisia, i Emirats Àrabs. Ha estat responsable dels serveis de TI de 4 Jocs Olímpics, de Jocs Panamericans, i diversos Campionats del Món i Cims de l'ONU.  

Guàrdia-Güell