Josep M. Vilalta

Secretari Executiu

Josep M. Vilalta Verdú (Barcelona, 1965) és el Secretari Executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i Director de la Global University Network for Innovation (GUNi), formada per la UNESCO i l’ACUP. És Llicenciat en Geografia i Història (UB), Màster en Gestió Pública (UAB), Màster en Teoria Política i Social (UPF) i Postgraduat en Higher Education Management (Open University/Universiteit Twente).

Especialista en gestió i polítiques públiques, polítiques educatives i gestió universitària i de la R+D. Ha estat professor en gestió i polítiques públiques en diversos centres universitaris i de formació, visitant a les universitats de Londres (Gran Bretanya) i de Twente (Països Baixos), i impulsor i director del Màster de Gestió i Política Universitària.

Ha estat Subdirector General de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Cap de l’Àrea d’Avaluació, Estudis i Cooperació Universitària de la Generalitat, impulsor i Coordinador de la Càtedra UNESCO de Gestió de l’Ensenyament Superior, Cap de la Unitat de Planificació Estratègica de la Universitat Politècnica de Catalunya, Secretari Executiu del Centre Internacional d’Investigació dels Recursos Costaners i Subdirector de Gestió del Laboratori d’Enginyeria Marítima (UPC).

Amb més de seixanta publicacions entre articles, capítols de llibres i llibres sobre gestió pública, polítiques públiques, educació, universitats i política científica, ha impulsat i participat en diversos projectes i grups d’experts de la Generalitat de Catalunya, la Comissió Europea, l’OCDE, la UNESCO, i en diversos països en matèria d’educació i universitats, política científica i gestió de polítiques públiques. Ha estat director de l’Anuari de la Fundació Jaume Bofill “Reptes de l’educació a Catalunya” i “Una agenda per transformar l’educació a Catalunya”. Forma part del Grup d’experts de l’Estat espanyol en política universitària Studia XXI i és col·laborador habitual dels diaris La Vanguardia, ARA i Nació Digital.

www.josepmvilalta.com​

Telèfon
Josep M. Vilalta