Àngels Fitó

Rectora de la Universitat Oberta de Catalunya

Àngels Fitó Bertran (Barcelona, 1970). Doctora en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, és professora sènior de la UOC i, des del 2019, vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat d'aquesta universitat.

Des de l'octubre del 2010 i fins al febrer del 2019 va ser la directora dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC. Al llarg de la seva trajectòria acadèmica s'ha especialitzat en direcció fiscal i financera i control de gestió, matèries de les quals ha estat professora en diverses universitats (UB, UPC, UAB, UPF i UVic-UCC). Ha compaginat l'activitat acadèmica amb altres activitats professionals d'assessorament en finances i gestió, tant en empreses privades com en institucions públiques.

És vicedegana del Col·legi d'Economistes de Catalunya des del novembre del 2021, i membre del Consell Assessor en Política Econòmica del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Els seus àmbits de recerca són els processos d'harmonització financera, els sistemes de control de gestió i l'impacte transformador de l'educació superior en l'ocupabilitat atenent la complexitat de les dinàmiques laborals. En aquest camp, lidera diferents iniciatives locals i internacionals per reconfigurar un espai d'educació superior que doni resposta als reptes de formació al llarg de la vida que planteja el context de transició actual.

És mare de tres fills i autora de tres novel·les.

Àngels Fitó