Ramon Carbonell

Vicepresident tercer i President del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya

Nascut a Terrassa l’any 1967, és enginyer industrial per la UPC i MBA per ESADE-Universitat Ramon Llull (URL). També va cursar el Programa d’Alta Direcció d’Empreses (PADE) a l’IESE.

Des del setembre de 2015 és CEO d’AUSA -empresa líder mundial que dissenya, fabrica i comercialitza vehicles industrials compactes per a les ciutats, la indústria, la construcció i l’agricultura, entre d’altres sectors-.

Anteriorment, va ocupar els càrrecs de vicepresident i CEO de Copcisa Corp -grup d’empreses de construcció, serveis, concessions i energia-, president d’AERTA i d’AERE -societats que dissenyen, tramiten, construeixen i gestionen la xarxa d’evacuació de 500MW eòlics i que agrupa diversos operadors a la zona de la Terra Alta i de Mequinensa-, president de l’Associació Eòlica de Catalunya (EolicCat), CEO d’EISSL/Hidrodata -empresa d’explotació d’energia hidroelèctrica-, president i cofundador de Factorenergia -primera companyia elèctrica independent del mercat espanyol-, i vicepresident de Solynova -empresa d’energia solar-.

A més, va ser patró fundador i president de la Fundació Privada d’Empresaris de Catalunya (FemCat) –think tank que treballa en l’elaboració de propostes i en la generació d’iniciatives que contribueixin al desenvolupament econòmic i social de Catalunya-, vicepresident i cofundador de l’Associació Catalana d’Empresa Familiar (ASCEF), tresorer de la Fundació puntCAT, vocal del Ple de la Cambra de Comerç de Barcelona, membre de la Comissió Ètica del Fons d’inversió MicroBank Fons Ètic FI -Banc Social de ”la Caixa”- i membre fundador del think tank Barcelona Global.

Carbonell