Gabriel Masfurroll

President del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona

Gabriel Masfurroll (www.gabrielmasfurroll.com) va néixer el 1953 a Barcelona, està casat i és pare de tres fills, el Gaby, la Paola i l’Alex, que va néixer amb síndrome de Down i va morir als tres anys. L’Alex va ser el principal motiu de la creació el 2006 de la Fundació Alex (www.fundacionalex.org). També és avi de dos nets, en Gaby i la Clara.

El Gabriel és Llicenciat en Econòmiques per la Universitat de Barcelona, té un Màster en Gestió d’Hospitals amb ESADE i ha finalitzat recentment el Global CEO Program amb IESE Business School, Wharton University of Pensilvannia, CEIBS de Shanghai i IES Sao Paulo.

Professionalment, va ser el pioner en l’àmbit de les xarxes hospitalàries privades al sud d’Europa, amb la creació de USP Hospitales l’any 1997, companyia de la qual va ser Fundador, Conseller Delegat i President fins al 2010. Anteriorment, va desenvolupar la seva trajectòria professional a l’Hospital de Sant Pau (Barcelona), la Fundació Puigvert (Barcelona), la Clínica Quirón (Barcelona). També va ser CEO de American Medical International Spain and Portugal (AMI Inc, LA, California), Director General de la Fundación Jiménez Díaz (Madrid), Fundador i President de la consultora Gesgrup, Conseller Delegat de la Xarxa d’Hospitals de Sanitas (BUPA Group), i President i CEO de Healthcare Corporation of America a Espanya i Portugal (Nashville, Tennessee). Ha intervingut també en la fundació i desenvolupament de noves empreses com Smart Mission, Opinat, Rank Runner, Kreab Gavin Anderson, Mundoentrenador BCN, i també assessora empreses com CBRE o GLG.

Va ser escollit Membre de la Comissió d’Experts Abril Martorell el 1991 en nom dels Membres del Parlament Espanyol, per la realització del Llibre Blanc de la Sanitat Espanyola i ha format part de 2 Comitès d’Experts en salut a l’àmbit català (2006 i 2010). És Conseller de l’Associació per al Progrés de la Direcció (APD) i membre del Cercle d’Economia, del Consell Assessor de Foment del Treball, membre del Comitè d’Inversions del Fons d’Expansió del ICF i membre de la American Hospital Association i de la International Hospital Federation, entre d’altres.

En l’àmbit de l’esport, va ser nedador d’alta competició al Club Natació Barcelona i la sel·lecció espanyola. Després, en l’àmbit directiu, va ser membre de la Junta Directiva del FC Barcelona i posteriorment Vicepresident de l’entitat, Chairman del Advisory Board de la NFL a Espanya i membre de la Junta Directiva de Sport Cultura BCN.

Dins del món de les institucions sense ànim de lucre i filantròpiques, va participar en la creació de la Fundació Catalana per la síndrome de Down, és President de la Fundació Alex, President de la Fundació Laureus España (www.laureus.es), vice-President de la Fundació del Futbol Club Barcelona (fundacio.fcbarcelona.cat) i forma part del Patronat de la Fundació Junior Achievement (www.fundacionjaes.org), Fundació Projecte Aura (aurafundacio.org) i Fundació Anima (www.animafp.org).

El 2008 va ser condecorat com a Cavaliere Ordine della Stella della Solidarietà per la Reppublica Italiana i amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat com a President del USP Institut Universitari Dexeus. També va rebre el Premi Emprendedor Emergente 2008 convocat per la consultora Ernst & Young. Previament, el 2004 va rebre la Orden Civil en Sanidad per l’assistència donada pels hospitals de la xarxa USP a Madrid durant els atemptats del 11 de març a Madrid. Des del 2013, forma part del grup d’Ambaixadors de la Illa de Menorca.

En l’àmbit de l’emprenedoria, és President de l’associació paneuropea Europe’s 500 (www.europes500.eu) des de l’any 2013, coordinador del curs University 2 Business (U2B http://www.uab.es/servlet/Satellite/postgrau/u2b/curs-u2b-from-universi…) de la Universitat Autònoma de Barcelona, Entrepreneur in Residence de IESE Business School Entrepreneurship and Innovation Center.

Gabriel Masfurroll és autor de 4 llibres, “Aprendre dels Millors” (Planeta), “Cartas a Alex” (Plataforma Editorial), “Aprender a ser abuelo” (Ediciones B) i “Emprenedor, persegueix els teus somnis” (edebé) i ha col·laborat en més de 30 llibres tant en l’àmbit professional com d’assaig. També escriu articles d’opinió habitualment a mitjans nacionals com Expansión, Marca, La Vanguardia, El Mundo o El País i ha impartit més de 500 conferències tant a nivell domèstic com internacional, especialment en els àmbits de healthcare, esports i emprenedoria.

 

Gabriel Masfurroll