Trobada del consorci HEIRRI a Bergen, recerca i innovació responsables a les Universitats

La 4a reunió del consorci de HEIRRI es va celebrar a Bergen (Noruega) el 9-10 de juny. La trobada va ser organitzada per la UiB (Universitat de Bergen), un dels 9 membres del consorci, i va reunir membres d’institucions d’arreu d’Europa que formen part de projecte, entre les quals trobem l’ACUP.

Durant els 2 dies de reunió, els participants de diferents universitats i institucions van debatre sobre l’estat actual del projecte, que té com a objectiu integrar el concepte de Recerca i Innovació responsables a carreres universitàries de ciència i tecnologia.

Els participants van compartir reflexions sobre la 1ª conferència HEIRRI, celebrada a Barcelona com l’esdeveniment més important del projecte fins el moment. La trobada es va centrar en el debat dels objectius de l’ensenyament de l’RRI, l’estatus d’una base de dades amb casos inspiradors relacionats amb la RRI en l’educació superior i en l’elaboració de programes de formació, que s’han començat a desenvolupar darrerament. Durant la reunió també es van tractar aspectes més transversals del projecte, com la internacionalització o la comunicació, ambdós liderats per l’ACUP.

La reunió es va acabar amb la celebració d’un ‘walkshop’, un nou enfocament sobre com facilitar el debat i generar interacció envoltats la natura. Més informació sobre aquesta pràctica, aquí.

La propera reunió del Consorci de HEIRRI se celebrarà a Split, Croàcia, la propera tardor, per a seguir treballant i aconseguir els millors resultats per a facilitar la implementació de l’RRI a les universitats.

Si vols seguir el desenvolupament del projecte HEIRRI, consulta regularment el blog www.heirri.eu i fes-te’n seguidor a les xarxes socials:

Facebook, Twitter, LinkedIn.

Àlbum de fotos de la trobada

 

També et pot interessar