RecerCaixa lliura 1,6 milions d’euros a 18 noves investigacions d’excel·lència que aposten pel progrés social

Jordi Portabella, director de l’Àrea de Recerca i Coneixement de la Fundació Bancària ”la Caixa”, i Jaume Casals, president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), acompanyats del Sr. Arcadi Navarro, secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, han lliurat aquest 23 de febrer a CosmoCaixa els 18 nous ajuts atorgats als projectes seleccionats a la setena convocatòria del programa RecerCaixa, que té com a objectiu impulsar i fomentar la recerca d’excel·lència a Catalunya, incrementar el progrés social i econòmic, i millorar el benestar de les persones.

La dotació total que han rebut els nous projectes ha estat d’1,6 milions d’euros. Amb aquesta nova edició, i sumant-hi totes les convocatòries anteriors, des del 2010 fins al 2016, el programa RecerCaixa ha impulsat 157 projectes de 32 universitats i centres de recerca de tot Catalunya, als quals s’han destinat, en conjunt, 11,5 milions d’euros.

A aquesta setena convocatòria del programa, s’hi han presentat un total de 205 projectes de 47 institucions diferents, dels quals el 27 % són recerques de l’àmbit de les humanitats i la cultura; el 23 %, de les polítiques públiques; el 17 %, de l’educació, i el 33 % restant, de la inclusió social. Els 18 projectes seleccionats estan liderats per investigadors de 10 centres de recerca i universitats de Catalunya. D’aquests, n’hi ha 6 que pertanyen a l’àmbit de les polítiques públiques, 3 al de les humanitats i la cultura, 6 al de la inclusió social i 3 al de l’educació.

Trobareu més informació en la nota de premsa adjunta (a la dreta)

Des del 2010, any en què es va posar en marxa aquest programa, l’Obra Social ”la Caixa” ha destinat 11,5 milions d’euros a 157 projectes

També et pot interessar