Les universitats públiques catalanes participaran en l'elaboració del Codi ètic del servei públic de Catalunya

L'Escola d'Administració Pública de Catalunya va acollir el darrer 7 de setembre la constitució del Comitè per a l'elaboració del Codi ètic del servei públic de Catalunya. La tasca d’aquest comitè, liderat per l'especialista en ètica pública Àngel Castiñeira, serà elaborar un Codi ètic pensat per ser aplicable a totes les administracions públiques catalanes. Entre d’altres, el Codi s’ocuparà de temes relacionats amb els recursos emprats pels servidors públics, l’ús de la informació, la relació i el tracte amb els ciutadans, la relació amb l’esfera pública i els polítics o la relació amb els grups d’interès.

Les universitats públiques catalanes tindran representació en aquest Comitè a través del secretari executiu de l'ACUP, Josep Mª Vilalta, present durante l'acte de constitució d'aquest nou òrgan.

El comitè està format per una vintenta de persones, representants del món acadèmic, la societat civil i administracions, entre els quals hi ha experts en l'àmbit de l'ètica i el servei públic, representants de diferents departaments del Govern i d'altres administracions i membres de la societat civil.

L'acte va estar encapçalat per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i també hi va participar la secretària d’Administració i Funció Pública del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Masó.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

També et pot interessar