L'ACUP participa en les Jornades de Commemoració del Xè Aniversari de la Comissió de Relacions Internacionals del CIC

L'ACUP participa aquest dijous i divendres, 16 i 17 de novembre, en les jornades de commemoració del desè aniversari de la Comissió de Relacions Internacionals del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) al Palau Centelles de Barcelona. Les jornades reflexionen i debaten sobre els reptes de la internacionalització de les institucions d’educació superior avui dia, i, sobre quines han estat les contribucions de les universitats i del Govern de la Generalitat en aquest procés d’internacionalització de l’educació superior a Catalunya. 

Arcadi Navarro i Cuartiellas, secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement i del senyor Francesc Xavier Grau, primer president de la Comissió de Relacions Internacionals del CIC han inaugurat les jornades. Entre altres destaca la conferència inaugural «Repensem la internacionalització: Definicions i tendències» a càrrec de Fiona Hunter, directora associada del Centre for Higher Education Internationalisation (CHEI) a la Universitat Católica del Sacro Cuore de Milan.

Les jornades compten també amb diverses taules rodones: «El significat de la internacionalització de la universitat com a projecte institucional integrat» en la que s'han presentat les següents ponències: «La internacionalització de la universitat com a projecte institucional», a càrrec de Josep M. Vilalta, secretari executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), «Suport a les polítiques d’internacionalització a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)», a càrrec de Jordi Mas, director executiu de l’AGAUR, «La internacionalització de la gestió», a càrrec de Dora Longoni, directora de Projectes Internacionals al Politecnico de Milano. La modera Lourdes Reig, vicerectora de Relacions Internacionals, Universitat Politècnica de Catalunya Barcelona-Tech (UPC).

També una sessió sobre «Internacionalització de l’oferta, reclutament i admissió d’estudiants internacionals» amb les següents ponències: «La internacionalització de l’oferta acadèmica del sistema universitari català», a càrrec de Josep Pallarès, director general d’Universitats de la Generalitat de Catalunya,  «Eines per millorar la selecció d’estudiants internacionals al màster: Mastermind Europe», a càrrec d'Alícia Betts, cap de projectes de l’ACUP, «La integració en la gestió: la necessitat de sistemes integrats d’informació al Politecnico de Milano», a càrrec de Dora Longoni, directora de Projectes Internacionals al Politecnico de Milano. La sessió la modera Mar Gutiérrez-Colón, vicerectora de Relacions Internacionals de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Les jornades inclouen així mateix la sessió «El cicle de vida dels estudiants internacionals» amb les següents ponències: «Com millorar el sentiment de pertinença dels estudiants a les seves institucions mare», a càrrec de Gretchen Dobson, vicepresidenta d’Antics Alumnes i Serveis de Postgrau de l’Academic Assembley, «Diplomàcia pública i educació superior. La construcció institucional de xarxes», a càrrec de Sandra Rincon, presidenta de la Xarxa Holandesa d’Alumni, Universitat de Tilburg, i «Mobilitat internacional i impacte en la empleabilitat», a càrrec de Joao Bacelar, director executiu de l’European University Foundation. La sessió la modera Christian Rovira, director de Comunicació i Alumni, a ESCI-UPF

Finalment, s'inclou també la presentació «Eines per al funcionament de xarxes d’alumni», de Jean Hamon, de Hivebrite.

 

 

PREV
NEXT

També et pot interessar