L'ACUP i la GUNi s'uneixen a la Marxa per la Ciència

El proper dia 22 d’abril, Dia de la Terra, se celebraran marxes de suport a la ciència en més de 500 ciutats de tot el món. La iniciativa va sorgir als Estats Units com a resposta a la profunda preocupació de científics i ciutadans davant la creixent onada de polítiques anticientífiques i l'erosió de la imatge social de la ciència. Després, ciutats de tot el món s'han sumat al moviment. Per exemple: Barcelona, Madrid, Sevilla o Girona. També s’hi ha sumat organitzacions, institucions i col·lectius diversos.

L’ACUP i la GUNi s’han adherit a la campanya Marxa per la Ciència per tal de contribuir a que la ciutadania, començant pel món universitari, es comprometi a destacar i compartir els valors de la ciència. Treballem per fer de la pràctica de la investigació, el desenvolupament i la innovació una activitat oberta i incloent, perquè la ciència contribueixi al major i millor benestar de la nostra societat i per assegurar-nos que les proves sòlides, obtingudes mitjançant el mètode científic, siguin la base del desenvolupament de les accions polítiques.

La Marxa per la Ciència Barcelona (#M4ScBCN) tindrà lloc a la plaça interior del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) el dissabte 22 d'abril de 2017 de 12-16h. De la seva banda la Marxa per la Ciència Girona organitzarà la taula rodona 'Ciència, pseudociència. Veritat i post veritat', el 22 d'abril a les 11.30h al Centre Cívic Pla de Palau de Girona. Cada Marxa s’organitza de manera local, a iniciativa del Scientists Dating Fòrum, amb la col·laboració de múltiples científics i ciutadans tant a nivell individual com associatiu.

Podeu llegir el Manifest aquí i podeu assabentar-vos de com donar-hi suport aquí.

PREV
NEXT

També et pot interessar