Núria Basi

Presidenta del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra

Presidenta del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra, és empresària i, des de l’any 2005, presideix Basi SA i Armand Basi SL, negocis dedicats al disseny, fabricació i comercialització de productes de la marca Lacoste i a la gestió de les llicències de les marques Armand Basi i By Basi.

És membre de la Junta Directiva de l’Agrupació Espanyola del Gènere de Punt, del Consell d’Administració de la Fira de Barcelona, del Patronat de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora, del Patronat de l’Institut Guttmann i del Patronat de la Fundació Pere Tarrés, entre d’altres.

Es llicencià amb grau en Ciències Biològiques l’any 1976, va dirigir el departament de farmacologia de les empreses Investigación Técnica Aplicada i Iphar Ibérica i va crear el primer centre espanyol de recerca per contracte, el Centro de Investigación y Desarrollo Aplicado (CIDAsal), una empresa que realitza projectes d'R+D per a la indústria química, farmacèutica, veterinària i cosmètica.

L’any 2005, va ser guardonada per la seva trajectòria empresarial per la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM) i, l’any 2008, va rebre el premi IWEC (International Women's Entrepreneurials Challenge).

 

 

 Núria Basi